#1_pénztorténet
MAGYAR PÉNZTÖRTÉNET

Tudod, hogy 1946-ban vezették be a forintot a hiperinfláció után,? És hogy 1892-től kezdve aranyalapú valutánk volt? Ilyen és hasonló kérdésekre is választ kaphatsz a több tucat blogcikkből.

Tudod, hogy 1946-ban vezették be a forintot a hiperinfláció után, amivel hírhedtté váltunk a világban? És hogy 1892-től kezdve aranyalapú valutánk volt, arannyal is fizettek őseink a hétköznapokban? Ilyen és hasonló kérdésekre is választ kaphatsz a több tucat blogcikkből.

#2_árjegyzékek
RÉGI ÁRJEGYZÉKEK

A 19. század végétől a II. világháború kitöréséig tartott az árjegyzékek fénykora, amikor a termékek csodálatos rajzai, képei, fotóí színesítették a nyomtatott árlapokat, katalógusokat.

A régi árak legfontosabb gyűjtőhelyei az árjegyzékek. A 19. század végétől a II. világháború kitöréséig tartott az árjegyzékek fénykora, amikor a termékek csodálatosabbnál csodálatosabb rajzai, képei, fotóí színesítették a nyomtatott árlapokat, katalógusokat.

#3_régi_árak
RÉGI KOROK ÁRAI

Mennyibe kóstált a reformkorban egy kiló kenyér vagy 1913-ban egy fürdőszoba? Kíváncsi vagy az autóárakra az 1920-as években? Az oldalainkon megtudhatod, hogy az egyes korokban mi mennyibe került.

Mennyibe kóstált a reformkorban egy kiló kenyér vagy egy éjszakai szállás? És 1913-ban egy fürdőszoba? Kíváncsi vagy, hogy mennyiért adtak egy autót az 1920-as években? Az oldalainkon megtudhatod, hogy az egyes korokban mi mennyibe került.

#4_statisztikák
ÉRTÉKINDEXEK, STATISZTIKÁK

Mennyit érne mai vásárlóértéken az 1930-as évekbeli 200 pengő? Kíváncsi vagy, hogy 1848-ban a két forintos bankjegyért mai értelemben mennyit lehetett vásárolni? Itt megtudhatod, hogy mennyit érne a régi korok pénze az árak összehasonlításán alapulva.

Mennyit érne mai vásárlóértéken az 1930-as évekbeli 200 pengő? És egy 1900-as arany 10 koronás? Kíváncsi vagy, hogy 1848-ban a két forintos bankjegyért mai értelemben mennyit lehetett vásárolni? Itt megtudhatod, hogy mennyit érne a régi korok pénze az árak összehasonlításán alapulva.

previous arrow
next arrow

LEGÚJABB POSZTOK, CIKKEK

PÉNZ- ÉS ÁRTÖRTÉNETI IDŐVONAL

Timeline | Artortenet

Zoom: egér görgetés. Időtengely előre-hátra: egér rákattintás és mozgatás

PÉNZTÖRTÉNETI CIKKEK

ÁRTÖRTÉNETI CIKKEK