Piaci árak 1956-ban
Piaci árak 1956-ban Budapesten és vidéken. A vidéki árak 39 város árainak átlagából adódnak.
Forrás: Statisztikai évkönyv, 1956, KSH
Kép: Utcai piac Budapesten, a Baross téren a Rákóczi út sarkán, 1956 nyarán (Keveházi János, Fortepan 197419)
Cikk megnevezése | M.e. | Budapest Ft.fillér | Vidék Ft.fillér |
Nyershús | kg | 30.50 | 27.30 |
Füstölthús | kg | 46.60 | 39.40 |
Sertészsír | kg | 39.50 | 37.00 |
Zsírszalonna | kg | 38.00 | 31.90 |
Étolaj | liter | 22.20 | 21.20 |
Élő tyúk | kg | 31.20 | 23.60 |
Élő liba | kg | 25.90 | 22.70 |
Élő kacsa | kg | 24.00 | 21.70 |
Vágott tyúk | kg | 33.80 | 33.90 |
Vágott liba | kg | 33.30 | 30.60 |
Vágott kacsa | kg | 33.90 | 30.20 |
Tej | liter | 4.40 | 3.60 |
Tejfel | liter | 17.80 | 18.60 |
Tehéntúró | kg | 19.20 | 13.10 |
Juhtúró, juhsajt | kg | 28.70 | 25.20 |
Vaj | kg | 60.00 | 56.70 |
Tojás | db | 1.70 | 1.50 |
Burgonya | kg | 2.50 | 2.00 |
Sárgarépa | kg | 3.10 | 3.00 |
Petrezselyem | kg | 3.80 | 4.20 |
Vöröshagyma | kg | 4.30 | 4.10 |
Fejeskáposzta | kg | 2.80 | 2.60 |
Kelkáposzta | kg | 3.80 | 3.20 |
Karabálé | kg | 2.40 | 2.90 |
Karfiol | kg | 5.50 | 5.70 |
Paradicsom | kg | 1.60 | 1.90 |
Zöldpaprika | kg | 3.40 | 3.40 |
Uborka | kg | 3.60 | 2.80 |
Zöldbab | kg | 4.60 | 3.50 |
Zöldborsó | kg | 4.20 | 3.80 |
Főzőtök | kg | 1.00 | 0.70 |
Alma | kg | 4.50 | 4.20 |
Körte | kg | 4.40 | 3.70 |
Cseresznye | kg | 6.00 | 4.40 |
Meggy | kg | 7.70 | 5.20 |
Sárgabarack | kg | 8.30 | 6.00 |
Őszibarack | kg | 10.60 | 7.10 |
Szilva | kg | 2.00 | 1.60 |
Földieper | kg | 7.50 | 8.10 |
Ribizke | kg | 8.10 | 7.10 |
Szőlő | kg | 5.80 | 5.00 |
Sárgadinnye | kg | 3.00 | 2.30 |
Görögdinnya | kg | 2.30 | 1.70 |
Dió (héjas) | kg | 17.70 | 15.10 |